ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μεταφορές Μετακομίσεις Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα

Μετακομίστε με ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ. Οικονομικά και Υπεύθυνα!

Πολυετής εμπειρία στις μεταφορές

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ
Συσκευασία / αμπαλάζ όλης της οικοσκευής
Αποσύνδεση και συσκευασία ηλεκτρικών συσκευών
Αποσυναρμολόγηση επίπλων και συσκευασία αυτών
Συσκευασία μικροαντικειμένων (βιβλία, ρούχα, κάδρα, υαλικά...)
Μεταφορά των αντικειμένων της οικοσκευής στον νέο σας χώρο
Πλήρες εναποθέτηση επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών
Επανασύνδεση ηλ. συσκευών & περισυλλογή των υλικών συσκευασίας
Καθημερινά δρομολόγια σ'όλη την Ελλάδα Δωρεάν Εκτίμηση στο Χώρο σας Εξυπηρέτηση 24 ώρες καθημερινά και αργίες

Εξειδικευμένη Εταιρεία Μετακομίσεων Μπόλης Αθανάσιος

επιπτώσεις μετακόμισης

Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αναμφισβήτητα η εποχή που διανύουμε αυτή τη στιγμή είναι από τις δυσκολότερες που έχουν γνωρίσει οι δυο τελευταίες γενιές των Ελλήνων. Αρκετοί συμπολίτες μας υπο το φως της οικονομικής κρίση και προκειμένου να αντεπεξέρθουν σε διάφορα οικονομικά προβλήματααποφασίζουν να αναδιπλωθούνοικονομικά. Αρκετές λοιπόν οικογένειες οι οποίες ζουν με ενοίκιοαποφασίζουν να μετακομίζουν σε διαμερίσματα με χαμηλότερα ενοίκια. Αυτό η  μετακόμισή όμως θα επιφέρει κάποιες αλλαγές στην ζωή τους πράγμα που συνεπάγει και κάποιες αλλαγές - επιπτώσεις κυρίως στα παιδιά.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια μετακόμιση στα παιδιά.

Πριν την μετακόμιση:

Αυτό που εμείς θεωρούμε ότι είναι καλό για την οικογένεια και παιδί είναι ικανό να προκαλέσει στο παιδί μας  μια αναστάτωση.  Μόνο και μόνο στο άκουσμα ότι πρόκειται να αλλάξει σπίτι το παιδί θα αρχίσει  να το κυριεύουν συναισθήματα όπως αγωνία για το πώς θα είναι η νέα γειτονιά, αν θα βρει φίλους, φόβος απογοήτευση που θα χάσει την παλιά του γειτονιά, τους αγαπημένους παλιούς του φίλους κτλ… Τα πράματα δυσκολεύουν αν το παιδί χρειαστεί να αλλάξει και σχολείο. Η σκέψη της  αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος θα οδηγήσει  το παιδί στο να σκέφτεται διάφορα φανταστικά σενάρια. Βεβαίως στα σενάρια αυτά επικρατεί το αίσθημα του τρόμου. Τρομακτικοί δάσκαλοι που φωνάζουν και βάζουν τιμωρίες, συμμαθητές που το κοροϊδεύουν και του κάνουν καψώνια -λόγο του ότι θα είναι ξένο σώμα στην αρχή-. Η ιδέα της μοναξιάς θα τρομοκρατήσουν το παιδί.

Ποιοι παράγοντες;

Βεβαίως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάτε το αν θα βιώσει το παιδί αυτά τα συναισθήματα και σε πιο βαθμό. Ο πρώτος παράγοντας είναι η ηλικία του παιδιού (αν και δεν είναι σημείο αναφοράς και δείκτης σημαντικότητα μόνο η ηλικία). Κατά κανόνα τα μικρότερα σε ηλικίας παιδιά βιώνουν σε μικρότερο βαθμό όλη αυτή την «ένταση». Διαφορετικά συμπεριφέρεται ένα παιδί προσχολικής ηλικίας οποίο δεν μπορεί να εκφραστεί λεκτικά και διαφορετικά ένας έφηβος.  Ο βασικότερος παράγοντας στον οποίο θα πρέπει να αναφερθούμε εκτενώς είναι η συμπεριφορά ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του κάθε παιδιού. Με απλά λόγια ένα παιδί το οποίο είναι συναισθηματικό  θα επηρεαστεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

Επιπτώσεις μετά την μετακόμιση:

 Όπως και πριν έτσι και εδώ οι επιπτώσεις διαφέρουν από παιδί σε παιδί. Μειωμένη απόδοση στο σχολείο, κακοί βαθμοί, απομόνωση του παιδιού. Αδικαιολόγητη άρνηση για να πάει σχολείο ή να συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις μαζί με άλλα παιδιά, παλινδρόμηση συναισθημάτων … είναι μερικά από τα συμπτώματα που τυχόν να παρατηρηθούν. Παιδιά με μαθησιακά προβλήματα σίγουρα είναι θα παρουσιάσουν τα προβλήματα αυτά σε μεγαλύτερο βαθμό. Εάν παρατηρήσουμε βίαιο χαρακτήρα στο παιδί και εκρήξεις ξεσπάσματα θυμού όλα αυτά θα έχουν δημιουργηθεί από τα προαναφερθέντα συναισθήματα που βίωσε το παιδί λόγο της πρόσφατης μετακόμισης.  

Ένας τρόπος για να ελαττώσουμε τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν  από την μελλοντική μας μετακόμιση είναι να προετοιμάσουμε το παιδί μας. Πρώτα θα πρέπει να συζητήσουμε μαζί του και να το πούμε αρκετά νωρίς την σκέψη μας να μετακομίσουμε σε άλλο σπίτι. Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Ο καλύτερος χρόνος για να το κάνουμε δεν είναι βέβαια επάνω σε εξεταστικές περιόδους, ούτε όταν βλέπουμε το παιδί μας φορτισμένο. Θα λέγαμε ότι κατάλληλη περίοδος είναι το καλοκαίρι σε καιρό διακοπών για να το πάρει πιο χαλαρά. Αφού λοιπόν του κοινοποιήσουμε την απόφαση μας, δεν παραλείπουμε να του εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους το κάνουμε και το πιο σημαντικό να του δώσουμε κίνητρα ώστε να δημιουργηθεί μια νέα προσδοκία για το νέο περιβάλλον που το περιμένει. Του περνάμε θετικά μηνύματα και παραστάσεις για το πώς θα είναι η νέα ζωή μετά την μετακόμιση. Θα πρέπει βέβαια να ακούσουμε τις ανησυχίες του παιδιού να τις αφουγκραστούμε και να προσπαθήσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε το αίσθημα της αισιοδοξίας.  Σημαντικό ρόλο εδώ παίζει και η περιήγηση στη νέα γειτονιά. Να γνωρίσουμε τα μαγαζιά τους δρόμους, να πάμε να παίξουμε με το παιδί μας σε κάποια πλατεία, να πιούμε καφέ κάπου εκεί κοντά. Επίσης επισκεπτόμαστε το νεό σχολείο.

έγραψαν για εμάς ...
Μεγάλη συνέπεια και εξαιρετικά γρήγοροι χωρίς καμία ζημιά.
Επαγγελματίες στις μεταφορές και με καλές τιμές. Συνεχίστε έτσι! :)
@Αντωνης_Λογοθέτης
Η μετακόμιση έγινε πολύ γρήγορα και χωρίς
καμία φθορά. ΑΠΛΑ ΑΨΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ!
@Μαρία Ματράγκα
@Αγγελίνα Μαμάρα
Δεν υπάρχουν λόγια... δείξατε μεγαλη φροντίδα,
οχι μονο κατα την μεταφορά αλλα και αργότερα,
μου τηλεφωνήσατε για να μάθετε αν ολα πήγαν καλά.
Το πιο ΒΑΣΙΚΟ όμως ειναι το εξαιρετικά χαμηλό κόστος της μετακόμισης! Ομολογώ πως δείχνετε κατανόηση για την κριση που μαστίζει τη χώρα μας.
Ο υπεύθυνος είναι αληθινός επαγγελματίας, ο,τι συμφωνήσαμε το τήρησε.
www.fotgrammi.gr
Μετακόμιση στη Θεσσαλονίκη
απο τον 8ο όροφο
ακολουθηστε μας στο facebook

Χιλιάδες Ιδιώτες & Επαγγελματίες μας ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ για την ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ τους!

info[at]metakomiseis-mpolis.gr
facebook twitter google
Μετακομίσεις Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα
Μετακομίσεις Μεταφορές Μπόλης Αθανάσιος Μπόλης Αθανάσιος 6944.721.867, 2310.919.843, Καλλιπόλεως 2
 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ, ΒΑΡΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ, ΔΟΞΑ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΥΟΣΜΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ - ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΕΥΚΑΡΠΙΑ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΛΟΥΛΟΥΔΑΔΙΚΑ, ΜΑΛΑΚΟΠΗ ΠΥΛΑΙΑΣ, ΜΕΝΕΜΕΝΗ, ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΠΕΥΚΑ, ΠΟΛΙΧΝΗ, ΠΥΛΑΙΑ, ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΣΥΚΙΕΣ, ΤΟΥΜΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΣΙΝΑΡΙ, ΦΙΛΥΡΟ, ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑΣ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Συνδυασμένες μεταφορές θεσσαλονίκη ΠΡΟΣ: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΞΑΝΘΗ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ, ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ, ΣΟΥΦΛΙ, ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΑΡΓΟΣ, ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΑΡΙΔΑΙΑ, ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ, ΒΕΡΓΙΝΑ, ΒΕΡΟΙΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΟΙΡΑΝΗ, ΔΡΑΜΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΗΜΑΘΕΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΚΟΖΑΝΗ, ΛΑΓΚΑΔΑΣ, ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ, ΝΑΟΥΣΑ, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, ΝΙΓΡΙΤΑ, ΝΥΜΦΑΙΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΔΡΑΜΑ, ΒΕΡΟΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΝΑΟΥΣΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ, ΣΙΝΔΟΣ, ΕΠΑΝΩΜΗ, ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ, ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ, ΚΟΥΦΑΛΙΑ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΑΡΓΟΣ, ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΧΑΛΑΣΤΡΑ, ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΑΡΙΔΑΙΑ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΣΚΥΔΡΑ, ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΝΙΓΡΙΤΑ.

Copyright © 2013 - 2023 www.metakomiseis-mpolis.gr | Κατασκευή Ιστοσελίδας: Web Mastors