ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Καθημερινά δρομολόγια σ'όλη την Ελλάδα Δωρεάν Εκτίμηση στο Χώρο σας Εξυπηρέτηση 24 ώρες καθημερινά και αργίες

Μετακομίσεις Θεσσαλονίκη

«Διαζύγιο και μεταφορά - μετακόμιση, πως επηρεάζεται το μωρό»

“Γεια σας μένω στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζομαι για διαζύγιο και μεταφορά! Δυστυχώς το διαζύγιο είναι η μόνη λύση. Το πρόβλημα όμως είναι το νεογέννητο μωρό μου είναι μόλις 7 μηνών και σκέφτομαι την ηλικία του του μωρού 7 μηνών. Τι σημαίνει και τι αντίκτυπο θα έχει ένας χωρισμός και μια μετακόμιση σε άλλο σπίτι. Και αυτή η μεταφορά θα είναι προσωρινή σε 1 χρόνο περίπου θα χρειαστεί να το μεταφέρω σε νέο σπίτι. 2 μεταφορές μέσα σε ένα χρόνο”

 

Αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες σας για το πως  όλη αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει το μωρό σας. Το διαζύγιο όντως δημιουργεί μια στρεσσογόνο κατάσταση στο παιδί. Όσον αφορά τα βρέφη υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα εδώ. Σε αυτή την ηλικία το βρέφος αρχίζει και προσκολλάτε με τη μητέρα αρχίζει και αναπτύσσεται μεταξύ τους αυτή η στενή σχέση μεταξύ μωρού και μητέρας δηλαδή μεταξύ του ατόμου που το φροντίζει και καλύπτει τις ανάγκες του για τροφή αγάπη στοργή ασφάλεια. Αυτό λοιπόν το άτομο είναι η μητέρα, άρα λοιπόν σε αυτή την ηλικία το μωρό θα επηρεαστεί περισσότερα από τα δικά σας συναισθήματα και σε πιο βαθμό εσείς θα τα εκδηλώνετε. Συναισθήματα όπως θλίψη, θυμός, εκνευρισμός, άγχος θα έχουν αντίκτυπο στο βρέφος. Σίγουρα θα επηρεαστεί και από την απουσία του πατέρα αυτό που προέχει όμως είναι η δική σας ψυχολογία και η δική σας παρουσία δίπλα του. Αποφύγετε να το αποχωρίζεστε και το αφήνετε μόνο του, το μωρό σε αυτή την ηλικία έχει αγωνία για αποχωρισμό είναι αρκετά ανήσυχο όταν βλέπει ότι είναι μόνο του, αισθάνεται ανασφάλεια και το εκδηλώνει με κλάμα αρκετά έντονο κάποιες φορές.  Μετά από 12 μήνες αυτές οι αντιδράσεις του μωρού θα αρχίσουν να υποχωρούν ωστόσο είναι σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία με τον πατέρα του. Έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα πρέπει να υπάρξει καλό κλίμα μεταξύ σας και συνεργασία για να μπορέσει να έρθει σε επαφή με το μωρό και να δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχτεί η σχέση πατέρα μωρού.

Όσον αφορά τη μετακόμιση και τη μεταφορά σε άλλο σπίτι καλύτερα να μη γινόταν την ίδια περίοδο αυτά δηλαδή αλλαγή περιβάλλοντος και διαζύγιο, αλλά αφού δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση αναγκαστικά θα το κάνετε. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι το παιδί χρειάζεται σταθερές καταστάσεις στη ζωή του. Αν επιλέξετε να κάνετε τη μεταφορά μόνη σας δεν θα το προτείναμε, καλό θα ήταν να αναλάβει μια εταιρεία μεταφορών τις μεταφορές θεσσαλονίκη. Έτσι θα σας αποσπάσει η μετακόμιση την προσοχή σας ούτε θα βιώσετε το άγχος της μεταφοράς. 

Ποιότητα και χαμηλό κόστος γίνεται;

εταιρειες μετακομισης

Οι μεταφορές μετακομίσεις και το κόστος τους

Σίγουρα πολλοί από εσάς κάποια στιγμή στη ζωή σας έχετε ασχοληθεί με το θέμα της μετακόμισης. Πόσο κοστίζει, ποια εταιρεία, υπάρχει ασφάλεια, πως θα γλιτώσω κάποια χρήματα, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα σας προβλημάτισαν.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Όλα ξεκινάνε από τις ανάγκες σας, την ύπαρξη ευαίσθητων αντικειμένων ή αντικειμένων μεγάλης αξίας, το είδος της μετακόμισης και την απόσταση της μεταφοράς της οικοσκευής σας. Εάν θα πρέπει να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις θα πρέπει η εταιρεία που θα επιλέξετε να χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά συσκευασίας όχι μόνο κούτες και χαρτόνια αλλά αεροπλάστ και χαρτοπλαστ. Εαν έχετε βαριά αντικείμενα θα χρειαστείτε ανυψωτικό και πιθανών clark ή και γερανό (σε περίπτωση χρηματοκιβωτίου). Γιατί? Διότι με τα χέρια όσο χειροδύναμος και να είναι ο εργάτης αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει κάποια ζημιά από αστοχία ή πτώση, σπασμένα σανίδια, υαλικά κτλ... Εαν έχετε πιάνο ή κάποιο άλλο  αντίστοιχα ογκώδες και βαρύ αντικείμενο θα πρέπει επιπρόσθετα εκτός από ανυψωτικό η εταιρεία μετακομίσεων να διαθέτει πολυετή εμπειρία σε μετακομίσεις. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πρώτα να δώσετε σημασία όχι στο οικονομικό αλλά να βεβαιωθείτε για τις υπηρεσίες βήμα προς βήμα και για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν.

Μια εταιρεία η οποία έχει επενδύσει στην ασφάλεια της οικοσκευής με πολυετή εμπειρία στο χώρο των μετακομίσεων είναι η εταιρεία Μετακομίσεις Θεσσαλονίκη "Μπόλης". Δίνει μεγάλη σημασία στο ασφαλές πακετάρισμα και μεταφορά των αντικειμένων και το πιο σημαντικό σε ανταγωνιστικές τιμές. Μάλιστα μετά την μετακόμιση περιμένουν να ανοιχτούν όλα τα πράματα να ξεπακεταριστούν και αφού βεβαιωθείτε ότι δεν έχει προκληθεί η παραμικρή ζημιά τότε μόνο τους πληρώνετε. Μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρει είναι:

αποσύνδεση και επανασύνδεση όλων των ηλεκτρικών συσκευών

αμπαλάζ επίπλων

πακετάρισμα όλων των αντικειμένων από ρούχα έως και υαλικά

κλιματιστικά εγκατάσταση

μεταφορά έργων τέχνης, πιάνα, μηχανήματα γραφείου.

Συλλέγει στο τέλος όλα τα σκουπίδια και τα χαρτιά από το χώρο της μετακόμισης.

Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να αναφερθεί είναι οι ανταγωνιστικές τιμές και το χαμηλό κόστος μετακόμισης που προσφέρουν ΧΩΡΙΣ όμως να ρίξουν την ποιότητα των υπηρεσιών. Αυτό το καταφέρνουν με την πραγματοποίηση συνδυασμών μεταφορών. Δηλαδή με απλά λόγια κάνουν μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα. Πράμα που σημαίνει ότι από Θεσσαλονίκη-Αθηνά δε θα κατέβουν άδειοι για να κάνουν 1 μετακόμιση (άρα και πιο ακριβό κόστος), αλλά θα περάσουν από Λάρισα θα ξεφορτώσουν, στη συνέχεια θα κατέβουν Χαλκίδα θα φορτώσουν πιθανόν κάποια άλλα πράματα θα τα ξεφορτώσουν στην Αθήνα και τέλος θα κάνουν και τη δική σας μετακόμιση.

 

Αρά λοιπόν πριν κάνετε την επιλογή σας, ενημερωθείτε πρώτα για τις υπηρεσίες που προσφέρει κάποια εταιρεία ή απλά εμπιστευθείτε την εταιρεία μετακομίσεων ΜΠΟΛΗΣ.

Η Μετακόμιση και οι επιπτώσεις της

επιπτώσεις μετακόμισης

Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αναμφισβήτητα η εποχή που διανύουμε αυτή τη στιγμή είναι από τις δυσκολότερες που έχουν γνωρίσει οι δυο τελευταίες γενιές των Ελλήνων. Αρκετοί συμπολίτες μας υπο το φως της οικονομικής κρίση και προκειμένου να αντεπεξέρθουν σε διάφορα οικονομικά προβλήματααποφασίζουν να αναδιπλωθούνοικονομικά. Αρκετές λοιπόν οικογένειες οι οποίες ζουν με ενοίκιοαποφασίζουν να μετακομίζουν σε διαμερίσματα με χαμηλότερα ενοίκια. Αυτό η  μετακόμισή όμως θα επιφέρει κάποιες αλλαγές στην ζωή τους πράγμα που συνεπάγει και κάποιες αλλαγές - επιπτώσεις κυρίως στα παιδιά.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια μετακόμιση στα παιδιά.

Πριν την μετακόμιση:

Αυτό που εμείς θεωρούμε ότι είναι καλό για την οικογένεια και παιδί είναι ικανό να προκαλέσει στο παιδί μας  μια αναστάτωση.  Μόνο και μόνο στο άκουσμα ότι πρόκειται να αλλάξει σπίτι το παιδί θα αρχίσει  να το κυριεύουν συναισθήματα όπως αγωνία για το πώς θα είναι η νέα γειτονιά, αν θα βρει φίλους, φόβος απογοήτευση που θα χάσει την παλιά του γειτονιά, τους αγαπημένους παλιούς του φίλους κτλ… Τα πράματα δυσκολεύουν αν το παιδί χρειαστεί να αλλάξει και σχολείο. Η σκέψη της  αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος θα οδηγήσει  το παιδί στο να σκέφτεται διάφορα φανταστικά σενάρια. Βεβαίως στα σενάρια αυτά επικρατεί το αίσθημα του τρόμου. Τρομακτικοί δάσκαλοι που φωνάζουν και βάζουν τιμωρίες, συμμαθητές που το κοροϊδεύουν και του κάνουν καψώνια -λόγο του ότι θα είναι ξένο σώμα στην αρχή-. Η ιδέα της μοναξιάς θα τρομοκρατήσουν το παιδί.

Ποιοι παράγοντες;

Βεβαίως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάτε το αν θα βιώσει το παιδί αυτά τα συναισθήματα και σε πιο βαθμό. Ο πρώτος παράγοντας είναι η ηλικία του παιδιού (αν και δεν είναι σημείο αναφοράς και δείκτης σημαντικότητα μόνο η ηλικία). Κατά κανόνα τα μικρότερα σε ηλικίας παιδιά βιώνουν σε μικρότερο βαθμό όλη αυτή την «ένταση». Διαφορετικά συμπεριφέρεται ένα παιδί προσχολικής ηλικίας οποίο δεν μπορεί να εκφραστεί λεκτικά και διαφορετικά ένας έφηβος.  Ο βασικότερος παράγοντας στον οποίο θα πρέπει να αναφερθούμε εκτενώς είναι η συμπεριφορά ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του κάθε παιδιού. Με απλά λόγια ένα παιδί το οποίο είναι συναισθηματικό  θα επηρεαστεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

Επιπτώσεις μετά την μετακόμιση:

 Όπως και πριν έτσι και εδώ οι επιπτώσεις διαφέρουν από παιδί σε παιδί. Μειωμένη απόδοση στο σχολείο, κακοί βαθμοί, απομόνωση του παιδιού. Αδικαιολόγητη άρνηση για να πάει σχολείο ή να συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις μαζί με άλλα παιδιά, παλινδρόμηση συναισθημάτων … είναι μερικά από τα συμπτώματα που τυχόν να παρατηρηθούν. Παιδιά με μαθησιακά προβλήματα σίγουρα είναι θα παρουσιάσουν τα προβλήματα αυτά σε μεγαλύτερο βαθμό. Εάν παρατηρήσουμε βίαιο χαρακτήρα στο παιδί και εκρήξεις ξεσπάσματα θυμού όλα αυτά θα έχουν δημιουργηθεί από τα προαναφερθέντα συναισθήματα που βίωσε το παιδί λόγο της πρόσφατης μετακόμισης.  

Ένας τρόπος για να ελαττώσουμε τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν  από την μελλοντική μας μετακόμιση είναι να προετοιμάσουμε το παιδί μας. Πρώτα θα πρέπει να συζητήσουμε μαζί του και να το πούμε αρκετά νωρίς την σκέψη μας να μετακομίσουμε σε άλλο σπίτι. Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Ο καλύτερος χρόνος για να το κάνουμε δεν είναι βέβαια επάνω σε εξεταστικές περιόδους, ούτε όταν βλέπουμε το παιδί μας φορτισμένο. Θα λέγαμε ότι κατάλληλη περίοδος είναι το καλοκαίρι σε καιρό διακοπών για να το πάρει πιο χαλαρά. Αφού λοιπόν του κοινοποιήσουμε την απόφαση μας, δεν παραλείπουμε να του εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους το κάνουμε και το πιο σημαντικό να του δώσουμε κίνητρα ώστε να δημιουργηθεί μια νέα προσδοκία για το νέο περιβάλλον που το περιμένει. Του περνάμε θετικά μηνύματα και παραστάσεις για το πώς θα είναι η νέα ζωή μετά την μετακόμιση. Θα πρέπει βέβαια να ακούσουμε τις ανησυχίες του παιδιού να τις αφουγκραστούμε και να προσπαθήσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε το αίσθημα της αισιοδοξίας.  Σημαντικό ρόλο εδώ παίζει και η περιήγηση στη νέα γειτονιά. Να γνωρίσουμε τα μαγαζιά τους δρόμους, να πάμε να παίξουμε με το παιδί μας σε κάποια πλατεία, να πιούμε καφέ κάπου εκεί κοντά. Επίσης επισκεπτόμαστε το νεό σχολείο.

Μεταφορά αντικειμένων κατά την μετακομιση

Πως να αποφυγετε τραυματισμους κατα την μετακομιση σας.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε την μετακόμιση μόνοι σας χωρίς να μεσολαβήσει κάποια εταιρεία μετακομίσεων, τότε σίγουρα αυτή θα είναι μια επίπονη διαδικασία η οποία κρύβει και αρκετούς κινδύνους. Ένας από αυτούς είναι   οι μυοσκελετικές κακώσεις λόγω των λανθασμένων κινήσεων που κάνουμε κατά την μεταφορά των αντικειμένων.  Οι κινήσεις που εκτελουμε τη μετακόμιση απαιτούν μεγάλη προσοχή.

Το αντικείμενο, κατά τη διαδικασιά της μεταφοράς  του, θα πρέπει να εφάπτεται στο σώμα μας ή όσο πιο κοντά γίνεται σ’αυτό. Δεν πρέπει ποτέ να κάμπτουμε τη μέση μας σκύβοντας πάνω από το αντικείμενο, ουτε να συνδυάζουμε τη παραπάνω κίνηση με τεντώμενα πόδια. Ο συνδυασμός αυτών των κινήσεων θα δώσουν στο σώμα τη μορφή του γράμματος Γ (τεντωμένα πόδια και κορμός παράλληλος με έδαφος) πράγμα το οποίο μεταφέρει όλη την πιέση στην περιοχή της μέσης δημιουργώντας πολλές κακώσεις. Επίσης κατά τη μεταφορά δεν πρέπει ποτέ να απομακρύνουμε το αντικείμενο από το σώμα μας, διότι πρώτον θα μεταβάλουμε το κέντρο βάρους του σώματος μας και δεύτερον άθελα μας θα ρίξουμε το σώμα μας μπροστά δημιουργώντας μικρή κάμψη στη μέση και κατ’επέκταση βλαπτικές συνθήκες γι’αυτή.

Καθαριότητα και Μετακόμιση

Αρκετές φορές κατά την μετακόμιση μας βιαζόμαστε να συσκευάσουμε τα αντικείμενα προσπαθώντας έτσι να κάνουμε την μετακόμιση μας πιο γρήγορη και ανώδυνη. Το μόνο που καταφέρνουμε όμως είναι ακριβώς το αντίθετο. Ένα λοιπόν πράγμα που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. Το καινούριο σπίτι μας θα πρέπει να είναι καθαρισμένο πριν μεταφέρουμε σε αυτό τα πράματά μας. Όταν ο χώρος είναι καθαρός τότε και η τοποθέτηση των διάφορων αντικειμένων γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρά και όλα τα αντικείμενα που θα μεταφέρουμε στο νέο σπίτι ώστε να μπορέσουμε να τα βάλουμε στη θέση τους άμεσα.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές σχετικά με την μετακομιση σας μη διαστασετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μετακομίσεις Θεσσαλονίκη

Μπολης Αθανασιος

έγραψαν για εμάς ...
Μεγάλη συνέπεια και εξαιρετικά γρήγοροι χωρίς καμία ζημιά.
Επαγγελματίες στις μεταφορές και με καλές τιμές. Συνεχίστε έτσι! :)
@Αντωνης_Λογοθέτης
Η μετακόμιση έγινε πολύ γρήγορα και χωρίς
καμία φθορά. ΑΠΛΑ ΑΨΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ!
@Μαρία Ματράγκα
@Αγγελίνα Μαμάρα
Δεν υπάρχουν λόγια... δείξατε μεγαλη φροντίδα,
οχι μονο κατα την μεταφορά αλλα και αργότερα,
μου τηλεφωνήσατε για να μάθετε αν ολα πήγαν καλά.
Το πιο ΒΑΣΙΚΟ όμως ειναι το εξαιρετικά χαμηλό κόστος της μετακόμισης! Ομολογώ πως δείχνετε κατανόηση για την κριση που μαστίζει τη χώρα μας.
Ο υπεύθυνος είναι αληθινός επαγγελματίας, ο,τι συμφωνήσαμε το τήρησε.
www.fotgrammi.gr
Μετακόμιση στη Θεσσαλονίκη
απο τον 8ο όροφο
ακολουθηστε μας στο facebook

Χιλιάδες Ιδιώτες & Επαγγελματίες μας ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ για την ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ τους!

info[at]metakomiseis-mpolis.gr
facebook twitter google
Μετακομίσεις Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα
Μετακομίσεις Μεταφορές Μπόλης Αθανάσιος Μπόλης Αθανάσιος 6944.721.867, 2310.919.843, Καλλιπόλεως 2
 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ, ΒΑΡΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ, ΔΟΞΑ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΥΟΣΜΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ - ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΕΥΚΑΡΠΙΑ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΛΟΥΛΟΥΔΑΔΙΚΑ, ΜΑΛΑΚΟΠΗ ΠΥΛΑΙΑΣ, ΜΕΝΕΜΕΝΗ, ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΠΕΥΚΑ, ΠΟΛΙΧΝΗ, ΠΥΛΑΙΑ, ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΣΥΚΙΕΣ, ΤΟΥΜΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΣΙΝΑΡΙ, ΦΙΛΥΡΟ, ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑΣ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Συνδυασμένες μεταφορές θεσσαλονίκη ΠΡΟΣ: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΞΑΝΘΗ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ, ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ, ΣΟΥΦΛΙ, ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΑΡΓΟΣ, ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΑΡΙΔΑΙΑ, ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ, ΒΕΡΓΙΝΑ, ΒΕΡΟΙΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΟΙΡΑΝΗ, ΔΡΑΜΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΗΜΑΘΕΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΚΟΖΑΝΗ, ΛΑΓΚΑΔΑΣ, ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ, ΝΑΟΥΣΑ, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, ΝΙΓΡΙΤΑ, ΝΥΜΦΑΙΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΔΡΑΜΑ, ΒΕΡΟΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΝΑΟΥΣΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ, ΣΙΝΔΟΣ, ΕΠΑΝΩΜΗ, ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ, ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ, ΚΟΥΦΑΛΙΑ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΑΡΓΟΣ, ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΧΑΛΑΣΤΡΑ, ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΑΡΙΔΑΙΑ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΣΚΥΔΡΑ, ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΝΙΓΡΙΤΑ.

Copyright © 2013 - 2023 www.metakomiseis-mpolis.gr | Κατασκευή Ιστοσελίδας: Web Mastors